Zo na de zomervakantie gaat iedereen weer met nieuwe, positieve energie aan de slag. De teams zijn opgeladen en kunnen weer lekker aan de slag. Het laatste kwartaal nog even met zijn alle knallen. Een mooi moment om na te denken over het jaarlijkse teamuitje. Wil je een teamuitje combineren met teamontwikkeling? In deze blog delen we tips voor teamuitjes met een zakelijk tintje. Lees hier onze drie tips. Heb jij zelf nog tips voor leuke teamuitjes met een zakelijk aspect, laat het ons dan gerust weten!

De basis moet goed zijn
De basis voor een goede teamdag is dat je elkaar ook goed kent. Dat je weet wat je eigen sterke en zwakke punten zijn maar ook die van je collega’s. Zo weet je wanneer iemand in zijn kracht staat en energie krijgt van een opdracht of waar iemand wel wat hulp bij kan gebruiken. De disc kleuren test is een goede optie om inzicht te krijgen in elkaar kwaliteiten. Deze test kan ieder afzonderlijk vooraf maken. De uitkomsten bespreek je vervolgens gezamenlijk op de teamdag. Leuk om de dag hiermee te beginnen om daarna over te gaan naar een teambuildingsactiviteit waarbij je elkaar moet helpen om je doelen te bereiken. Benieuwd of iedereen de zojuist geleerde theorie ook meteen in de praktijk brent.

Maak van je audit een feestje!
Een feestje van een audit maken, kan dat? Het is natuurlijk ook net hoe je het brengt. Medewerkers kunnen opzien tegen een audit. Maar het gaat er juist om, wat je samen als team bereikt hebt door het behalen van de certificering. Bijvoorbeeld de NEN ISO 9001-2015 behalen is een groot succes wat echt gevierd mag worden, hier werk je als team een lange tijd naar toe. Je kan ervoor kiezen de resultaten op de teamdag bekend te maken. Zo kun je direct in kleine groepjes, als opdracht, aan de slag met de verbeterpunten. Vervolgens kun je in de middag een ontspannende activiteit gaan doen en proosten op het behaalde resultaat!

Systemische opstellingen
Wil je met je team echt de diepte in gaan en loop je vast op bepaalde vraagstukken, denk dan eens aan systemische opstellingen. Samen met een coach maak je het vraagstuk zichtbaar door middel van een opstelling personen in een bepaalde positie te plaatsen. De gevoelens die dan loskomen kunnen nieuwe inzichten geven en uiteindelijk het team versterken. Het is een intensieve oefening, waarnaar ontspanning zeker gewenst is.